صورت سود و زیان

ساخت وبلاگ

طبقه بندی صورت سود و زیان (درآمدها و هزینه ها)

طبقه بندی درآمدها :

منبع اصلی درآمد ، تولید و فروش کالا و یا ارائه خدمات است . نمونه هایی از سایر منابع درآمد عبارتند از : درآمد حاصل از سرمایه گذاریها ، حق امتیاز ، سود تضمین شده ، اجاره محل و سود حاصل از فروش داراییهای بلند مدت ، از اهداف گزارشگری درآمد در صورت سود و زیان ، افشای منابع عمده درآمد و تفکیک منابع اصلی از منابع فرعی و متفرقه است.

طبقه بندی هزینه ها :

هزینه ها در صورت سودوزیان از جهات مختلفی طبقه بندی می شود من جمله :

  1. طبقه بندی برمینای ماهیت هزینه ها: به ویژه هنگامی که صورت سودوزیان به شکل یک مرحله ای ارائه می شود، هزینه ها براساس ماهیت ، یعنی برحسب گروههایی که منعکس کننده نوع منابع به کار رفته طی دوره مالی است مثل: مواد و ملزومات ، حقوق و دستمزد و مزایا ، استهلاکات و مالیات ،طبقه بندی می شود.
  2. طبقه بندی براساس کارکرد: در صورت سود و زیان چندمرحله ای هزینه ها براساس کارکرد و فعالیت و میزان ارتباط با عملیات اصلی و متمرکز واحد تجاری طبقه بندی میشود .این کارکردها که مبنای طبقه بندی صورت سود و زیان قرار میگیرد عبارتند از : ۱) بهای تمام شده کالای فروش رفته ۲)هزینه های توزیع و فروش ۳) هزینه های عمومی و اداری .

هزینه ها در مقابل زیانها:

زیان را می توان مخارج غیرمولد یا بهای تمام شده داراییهای منقضی شده ای تلقی کرد که هیچ گونه رابطه مشهودی با درآمدهای جاری یا آتی ندارند.بنابراین ، هزینه های غیرعادی ، ضایعات و خسارات از سوانح طبیعی که هیچ گونه کنترلی نسبت به آنها وجود ندارد را می توان با توجه به اینکه اینگونه اقلام غیرمولدند از هزینه های عادی عملیاتی تفکیک کرد.

اقلام خنثی کننده درآمد:

این اقلام معرف هزینه نمی باشند بلکه مبین این هستند که درآمد مربوط به آن میزان هرگز تحقق پیدا نکرده است .نمونه بارز این اقلام ، تخفیفات فروش و برگشت از فروش است . اثرات تغییر در برآوردهای حسابداری باید تحت همان سرفصلهایی که قبلا در صورت سودوزیان انعکاس می یافت طبقه بندی میشود.

اقلام خنثی کننده هزینه :

این اقلام معرف صرفه جویی در بهای تمام شده می باشند که ازدرآمد باید تشخیص داده شوند.اقلام خنثی کننده هزینه معرف مخارجی است که واحد تجاری می تواند از وقوع آنها جلوگیری کند ، مثل تخفیفات خرید.

تهاتر درآمد با بهای تمام شده:

در برخی موارد نظیر درآمد حاصل از فروش ضایعات و محصولات فرعی ، درآمد به عنوان عامل کاهنده بهای تمام شده تولید گزارش می شود.اما استفاده مفرط از این روش یعنی تهاتر درآمد با بهای تمام شده ، به ارائه نادرست هم درآمد و هم بهای تمام شده در صورت سود و زیان منتهی می شود.

مالیات تکلیفی...
ما را در سایت مالیات تکلیفی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : isfaccedu بازدید : 133 تاريخ : سه شنبه 9 بهمن 1397 ساعت: 12:02